AAU har har tildelt ph.d.-graden til René Bødker Christensen

Det Akademiske Råd ved Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet har tildelt ph.d.-graden til René Bødker Christensen. Han har ved Institut for Matematiske Fag forsvaret afhandlingen"Kvantekoder og flerpartsberegning: En kodningsteoretisk tilgang".

Lagt online: 04.01.2021

Kodningsteori er et matematisk felt, hvis mål er at indkode data, så fejl kan rettes. I Renés afhandling bruges kodningsteoretiske metoder til to anvendelser: kvantekoder, som er en forudsætning for at kunnebygge kvantecomputere; og flerpartsberegning, som tillader sikre og privatlivsbeskyttende beregninger fordelt mellem flere parter.

René Bødker Christensen er opvokset i Løgstør i Vesthimmerland, og blev student fra Fjerritslev Gymnasium i 2012. Han har efterfølgende taget en matematisk bachelor- og kandidatuddannelse på Aalborg Universitet. Han vil fremover stadig være at finde på Institut For Matematiske Fag, hvor han er tiltrådt en stilling som Videnskabelig Assistent.