nyhedsvisning

AAU LEVERER VERDENS BEDSTE BÆREDYGTIGE UNDERVISNING

AAU LEVERER VERDENS BEDSTE BÆREDYGTIGE UNDERVISNING

Aalborg Universitet ligger helt i top på Times Higher Education Impact, en af verdens allermest anerkendte ranking-lister over universiteter og deres bidrag til at nå FN’s verdensmål. Her bliver AAU’s tilgang til og forskning i uddannelse placeret på en suveræn førsteplads. Også AAU’s forskning i bæredygtig energi rangerer højt på listen. AAU lander på en samlet placering som nummer 23 ud af over 700 universiteter i hele verden.

Lagt online: 29.04.2020

Verdens bedste undervisning og forskning i uddannelse findes på Aalborg Universitet (AAU). Ifølge en helt ny hitliste over, hvilke universiteter der bidrager allermest – og allerbedst – til at opfylde FN’s 17 verdensmål indtager AAU en fornem førsteplads for verdensmål 4, der handler om kvalitetsuddannelse.

Det er rankinglisten Times Higher Education Impact, en af verdens absolut mest anerkendte, der placerer AAU som nummer ét i arbejdet med at sikre og udbrede kvalitetsuddannelse, som understøtter en bæredygtig udvikling af verden.

FØRENDE PÅ FORSKNING I UDDANNELSE OG PROBLEMBASERET LÆRING

- Førstepladsen er en kæmpe anerkendelse af AAU og understreger, at vi på verdensplan er førende inden for uddannelse og forskning i uddannelse. Vi har rigtig stærke forskningsmiljøer inden for problembaseret læring (PBL). Vores unikke pædagogiske model med problem- og projektbaseret læring, hvor studerendes læring tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, peger direkte ind i FN’s verdensmål. AAU har arbejdet for en bæredygtig udvikling af verden længe før det var på alles læber. Seneste skud på stammen er vores megaprojekter, hvor studerende på tværs af semestre og uddannelser kan arbejde sammen om at finde frem til bæredygtige løsninger, siger prorektor for uddannelse Inger Askehave.

- I vores ranking dækker verdensmål 4 både over forskning inden for uddannelse og de muligheder, universiteterne har for læring gennem hele livet. Vi ser desuden på, hvordan de enkelte universiteter understøtter uddannelse i deres land, blandt andet i forhold til tilgængelighed af viden og uddannelse af næste generation af undervisere. Aalborg Universitet klarer sig fremragende på tværs af alle disse områder, siger Michael Caruana, Strategic Solutions Director ved Times Higher Education Impact.

NUMMER 10 I VERDEN INDEN FOR BÆREDYGTIG ENERGI

AAU indtager desuden en flot placering ved verdensmål 7, der omhandler bæredygtig energi. Her er AAU nummer 10 i verden og bedst af de europæiske universiteter.

- Godt hver fjerde forsker på AAU beskæftiger sig med forskning inden for bæredygtig energi. Det er et enormt bidrag til den grønne omstilling, både i Danmark og i resten af verden. Samtidig uddanner AAU tusindvis af nye kandidater hvert år, som via deres uddannelse er klædt på til at bidrage direkte med bæredygtige løsninger i virksomhederne – blandt andet fordi de allerede under studierne har lært at arbejde sammen med NGO’er, myndigheder og erhvervsliv, siger rektor Per Michael Johansen.

AAU indtager en samlet placering som nummer 23 i verden, når de samlede bidrag til verdensmålene fra i alt 766 universiteter i 85 lande opgøres. Det er en væsentlig fremgang fra sidste års placering som nummer 92.

YDERLIGERE INFORMATION

Times Higher Education er en af verdens allermest anerkendte rankings af universiteter. Times Higher Education Impact Ranking er den eneste globale rankingliste, der måler universiteterne på deres bidrag til at nå FN’s verdensmål via deres uddannelse, forskning og samarbejde med omverdenen.

Find den komplette ranking fra Times Higher Education Impact her

AAU’s megaprojekter blev søsat i 2019. Her kan studerende på tværs af uddannelser og semestre arbejde tæt sammen om at løse globale problemer.

Læs mere om AAU's megaprojekter her

KONTAKT

Bo Jeppesen, strategisk chefrådgiver (for kontakt til rektor Per Michael Johansen og prorektor Inger Askehave): mobil: 61 40 40 61, mail: boje@adm.aau.dk
Trine Kristensen, journalist, AAU Kommunikation: mobil: 61 96 71 91, mail: tjek@adm.aau.dk