Jesper Haar Jakobsen

Jesper Haar Jakobsen

Hvilke overvejelser gjorde du dig, da du bestemte dig til at begynde på en matematikuddannelse?

Jeg har altid været glad for matematik, og det har også altid været det fag, jeg har fået de bedste karakterer i, så jeg var ikke så meget i tvivl om, at jeg ville tage en uddannelse, hvor matematikken havde en væsentlig rolle. Jeg overvejede samtidig, om jeg skulle læse økonomi, da det altid har interesseret mig. Jeg endte med at fravælge økonomi lidt på den baggrund, at jeg ikke havde gået på handelsskolen men gymnasiet, hvilket jeg nu ved var en dårlig begrundelse. Valget faldt derfor på den rene matematiklinje, fordi jeg gerne ville lære om så mange forskellige områder af matematikken som muligt. Jeg var interesseret i at få den bredeste indsigt i matematikkens muligheder.


Hvad er det særlige ved at læse netop Matematik-Økonomi?

Jeg synes, at det særlige ved matematikstudiet er, at du kommer til at arbejde med rigtig svær teori. Der kan gå utrolig lang tid, hvor man føler, at man ikke rigtig fatter noget af det der foregår, indtil man får knækket koden, og man finder en mening i det hele. Man skal være klar over, at teorien helt klart er i højsædet på bacheloruddannelsen, hvor det anvendte kommer i anden række.


Hvordan går en typisk dag på studiet?

En typisk dag på studiet kunne vel foregå med forelæsning fra 8.15-12.00, hvor cirka halvdelen af forelæsningen bliver brugt på opgaveregning i grupperummene i dagens stof. Eftermiddagen bruges så på at arbejde på semesterprojektet. Gruppearbejdet ser jeg som et stort plus i forbindelse med matematikstudiet. Stoffet kan være uoverskueligt at sidde med alene, det er tit en stor hjælp at kunne diskutere det med en eller flere medstuderende.


Hvad vil du bruge din uddannelse til?

Jeg har tænkt mig at bruge min bachelor i Matematik-økonomi til at komme ind på kandidatuddannelsen i Samfundsøkonomi. Hvad jeg gerne vil ende ud i at arbejde med, er jeg ikke afklaret med endnu. Jeg har valgt ikke at følge en af kandidatuddannelserne på matematik, da jeg gerne vil have noget mere økonomisk teori.